Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію, податкову знижку та електронні сервіси ДПС говорили в ЦОП Міжгірської ДПІ

, опубліковано 28 листопада 2022 о 16:13

Про податкову амністію, податкову знижку та електронні сервіси ДПС розповіли на робочій зустрічі з платниками працівники Міжгірської ДПІ ГУ ДПС в Закарпатській області.

Зокрема, податківці поінформували відвідувачів Центру обслуговування платників, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Платникам роз’яснили, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. Зазначено, що з метою реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді виключно через «Електронний кабінет платника».

Присутнім нагадали про можливість отримання податкової знижки за понесеними витратами у 2021 році. Для отримання відшкодування з бюджету сплаченого податку, платникам необхідно до органів ДПС за своїм місцем реєстрації, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи не пізніше 31 грудня 2022 року.

Крім того, податківці звернули увагу громадян на можливість використання електронних сервісів ДПС, а також на необхідності своєчасного інформування податкових органів про зміну реєстраційних даних (прізвища, місця реєстрації тощо).

За матеріалами Міжгірської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області