Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Воловецька ДПІ: громадянам про можливість скористатися «податковою амністією»

, опубліковано 16 грудня 2022 о 15:29

Фахівці Воловецької ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області нагадують громадянам, що Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» внесено зміни, відповідно до яких, одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 березня 2023 року.

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отримання доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як само зайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого чи нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сімї першого та другого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні іноземних доходів;

- при отриманні у власність майна за рішення суду, та в інших випадках передбачених законодавством.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Також зазначаємо, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її контролюючому органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області