Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свалявська ДПІ: під час робочої зустрічі – про особливості адміністрування майнових податків

, опубліковано 26 грудня 2022 о 16:29

Днями начальник Свалявської ДПІ Ганна Лендєл провела робочу зустріч з представниками Полянської територіальної громади, в ході якої обговорили особливості адміністрування майнових податків.

Ганна Лендєл звернула увагу присутніх на порядок нарахування податкових зобов’язань податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у разі зміни власників нерухомого майна. У такому випадку платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу для проведення звірки даних та перерахунку суми податку.

Також під час зустрічі розглянули питання погашення боргових зобов’язань із місцевих податків і зборів.

Крім того, начальник ДПІ розповіла, які адміністративні послуги можна отримати завдяки сервісу «Електронний кабінет платника». Зокрема, це:

- отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

- реєстрація реєстратора розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок;

 - отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;

- отримання картки платника податків;

- отримання відмітки у паспорті громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області