Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рахівської ДПІ інформують громадян про можливість добровільного декларування належних активів

, опубліковано 18 січня 2023 о 15:44

Податківці Рахівської ДПІ під час надання адміністративних послуг продовжують інформувати платників податків щодо можливості добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Зокрема, працівники податкової інспекції звертають увагу на те, що процедура податкової амністії є добровільною і одноразовою. Громадяни мають право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори. В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Фахівці зауважують, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть наступні категорії декларантів:

- фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи;

- фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області