Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Іршавській ДПІ проходять робочі зустрічі з представниками місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування

опубліковано 08 лютого 2023 о 16:46

В Іршавській ДПІ продовжуються робочі зустрічі з представниками місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування, територіальних громад щодо скорочення податкового боргу, а також щодо змін у податковому законодавстві.

Днями начальник Іршавської ДПІ Роман Жибак з працівниками інспекції провів чергову зустріч з очільником Зарічанської територіальної громади. Метою заходу було обговорення питань взаємодії контролюючого органу з місцевою владою щодо наповнення місцевого бюджету громади шляхом залучення додаткових джерел.

В ході діалогу учасники обговорили ряд проблемних питань та спланували спільні заходи щодо погашення податкового боргу підприємствами та приватними підприємцями Зарічанської ТГ. Адже кошти, отримані в результаті сплати заборгованості, можуть бути додатковим джерелом доходів місцевої казни. Присутні вивчали причини формування боргу, стан боржників та аналізували результативність заходів, застосованих для стягнення заборгованості. Враховуючи те, що вказані платежі надходять до бюджету громади, голові Зарічанської ТГ запропонували провести з боржниками відповідну роз`яснювальну роботу. 

Крім того, керівник податкової інспекції повідомив, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом, а фізичні особи – громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС, у Центрах обслуговування платників.

Податківці нагадали про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року.

За підсумками зустрічі вирішили посилити інформативну роботу з суб`єктами господарювання, застосовуючи методи прямої комунікації.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області