Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Воловецька ДПІ : податківці консультують громадян щодо реєстрації підприємницької діяльності

опубліковано 13 березня 2023 о 15:47

Фахівці Воловецької ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області надають консультації громадянам, які бажають зареєструвати підприємницьку діяльність. Платників податків інформують про порядок реєстрації підприємницької діяльності, роз’яснюють, що таке Кведи, розповідають про системи оподаткування фізичних осіб-підприємців, як обрати групу оподаткування на спрощеній системі, вимоги щодо РРО/ПРРО, які податки необхідно сплучувати на загальній, а які на спрощеній системі оподаткування, від чого вони залежать та їх ставки, порядок та строки подання звітності тощо.

Під час робочих зустрічей громадянам також роз’яснюють нюанси декларування доходів, отриманих у 2022 році та інформують про сервіси від Податкової служби, які стануть у нагоді платникам, зокрема «Електронний кабінет платника». 

Відвідувачам податкової інспекції розповідають, що подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків. Звітність можна передати в електронному вигляді до ДПС всього за декілька хвилин, електронний сервіс автоматично перевірить заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. 

Для надання практичної допомоги щодо заповнення та подання звітності в електронній формі за допомогою «Електронного кабінету платника» у Воловецькій ДПІ відведено та обладнано спеціальне робоче місце, оснащене мережею Інтернет.

За допомогою електронних сервісів можна здійснити: 

- перегляд інформації про реєстраційні дії, дані про об’єкти оподаткування;

- перегляд податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- подання декларацій про майновий стан і доходи;

- отримання відомостей про суми виплачених доходів з ДРФО;

- подання заяв за ф. 1 ДР, ф. 5ДР, копій документів;

- сплата податків, зборів, платежів.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету платника» здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід в "Електронний кабінет платника" здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний вебпортал ДПС України.

За матеріалами Воловецької ДПІ 

ГУ ДПС у Закарпатській області