Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Перечинської ДПІ інформують платників податків про нюанси визначення суми мінімального податкового зобов'язання

опубліковано 17 березня 2023 о 14:15

Фахівці Перечинської ДПІ надають консультації платникам податків щодо практики застосування законодавства з питань, що належать до компетенції ДПС.

Днями на питання фізичних осіб – підприємців щодо порядку нарахування та відображення в звітності самостійно визначеної суми мінімального податкового зобов'язання для платника 4 групи спрощеної системи оподаткування, фахівці надали роз’яснення, що подати звітність можна за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника». Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 19.06.2015р. №578, яким затверджено форми податкової декларації платника єдиного податку 4 групи внесено зміни, зокрема, доповнено додатком 3, який дозволяє відобразити розрахунок мінімального податкового зобов’язання за податковий рік.

Також працівники податкових органів звертають увагу відвідувачів податкової інспекції, що у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС України «ЗІР» можна ознайомитися із роз’ясненням ДПС України по питанню особливостей сплати мінімального податкового зобов'язання.

За матеріалами Перечинської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області