Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Рахівської ДПІ інформують платників про нюанси отримання податкової знижки

опубліковано 31 березня 2023 о 15:31

Під час надання адміністративних послуг, старший державний інспектор Рахівської ДПІ Жанна Влад інформує платників податків про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи для повернення податкової знижки на навчання.

Зокрема, фахівець ДПС роз’яснює громадянам, що податкова знижка може бути надана виключно резиденту, а загальна сума знижки не може перевищувати суми річного загального оподаткованого доходу платника податку, нарахованого, як заробітна плата, зменшена на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності (інформацію щодо сум нарахованого загального річного оподатковуваного доходу, застосованої податкової соціальної пільги, утриманого податку на доходи фізичних осіб фізичні особи отримують у вигляді довідки про доходи від свого роботодавця).

Також податківці звертають увагу на те, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. Для підтвердження цих витрат платнику потрібно додати копії платіжних та розрахункових документів. У разі, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні роки не переноситься.

Зауважимо, що податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати як особисто, так і в електронній формі, скориставшись сервісом «Електронний кабінет платника».

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області