Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Воловецька ДПІ: пройшла робоча зустріч начальника ДПІ та заступника Воловецької ТГ

опубліковано 23 травня 2023 о 16:32

Днями пройшла робоча зустріч начальника Воловецької ДПІ та заступника голови Воловецької територіальної громади. Учасники обговорили питання щодо надходження до місцевого бюджету громади земельного податку з громадян, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Також домовилися активізувати співпрацю у напрямку скорочення наявної податкової заборгованості з місцевих податків та зборів, як додаткового резерву наповнення бюджету.

Начальник Воловецької ДПІ Ігор Діброва зауважив, що окремі категорії фізичних осіб мають пільги зі сплати земельного податку та звернув увагу на площі нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, які не оподатковуються. Платники земельного податку мають правозвернутися до ДПІ для проведення звірки даних щодо розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності або користуванні платника податку,права на користування пільгою із сплати податку, розміру ставки податку,нарахованої суми податку.

Платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки мають право звернутися до ДПІ для проведення звірки даних щодо:

- об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру загальної площі об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебуває у власності або користуванні платника податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

Також керівник податкової інспекції розповів, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом, а фізичні особи – громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись «Електронним кабінетом платника» за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС та у Воловецькій ДПІ.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області