Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородські податківці інформують платників про право скористатися податковою знижкою

опубліковано 08 червня 2023 о 16:24

Податківці ДПІ у м. Ужгороді інформують відвідувачів інспекції про право скористатися податковою знижкою. Фахівці ДПС звертають увагу на те, що відповідно до норм Податкового кодексу, право на податкову знижку мають громадяни України, які отримують дохід у вигляді заробітної плати та сплачують податок на доходи фізичних осіб. Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв’язку з придбанням товарів або послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Тобто особа, яка має намір скористатися правом на податкову знижку додає до декларації про майновий стан і доходи: копію договору про надання послуг та відповідні платіжні і розрахункові документи.

Податківці звертають увагу платників, що копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, у тому числі при поданні декларації засобами електронного зв’язку в електронній формі, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності встановленого нормами Податкового кодексу.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області