Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Виноградівської ДПІ інформують платників про нюанси реєстрації РРО/ПРРО

опубліковано 19 вересня 2023 о 14:18

Працівники Виноградівської ДПІ інформують платників про нюанси реєстрації РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Під час надання консультацій та роз’яснень платникам податківці розповідають про поновлення відповідальності за порушення вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Фахівці ДПС нагадують, що суб’єкти господарювання, які провадять діяльність на II-IV групах спрощеної системи оподаткування, повинні встановити та використовувати РРО та/або ПРРО. Податківці детально інформують про те, як зареєструвати РРО та ПРРО, а також про переваги їх використання у підприємницькій діяльності.

Особливу увагу податківці звертають на можливість використання програмних РРО, що є альтернативою класичним касовим апаратам. Платникам роз'нагадують, що відповідно до законодавчих вимог, РРО та/або ПРРО не застосовують платники єдиного податку 1 групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, а Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

Порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області