Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці ДПІ у м. Ужгороді роз’яснюють платникам новації податкового законодавства

опубліковано 19 вересня 2023 о 14:28

Враховуючи актуальність Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким передбачено поступове повернення на довоєнні норми податкового законодавства, фахівці ДПІ у м. Ужгороді Головного управління ДПС у Закарпатській області проводять ряд інформативних зустрічей з місцевими платниками податків задля інформування про податкові новації.

Платникам детально роз’яснюють особливості впровадження вищевказаного Закону України, зокрема, щодо реєстрації РРО та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу, а також нагадують, що підприємці платники єдиного податку І та ІІ групи зобов'язані сплачувати єдиний податок з 1 серпня 2023 року.

Також фахівці органів ДПС інформують про спрощення вимог до відображення в розрахунковому документі назви товару (послуги) для фізичних осіб – підприємців, платників єдиного податку, які незареєстровані платниками ПДВ та відновлення застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку при готівкових розрахунках з покупцем.

Крім того, податківці радять платникам, у разі необхідності, звертатись за додатковими роз’ясненнями до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Ужгороді, а також слідкувати за новинами на офіційних сайтах та сторінках ДПС у соцмережах.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області