Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іршавська ДПІ: про застосування РРО/ПРРО – під час засідання «круглого столу»

опубліковано 08 листопада 2023 о 16:34

Працівники Іршавської ДПІ продовжують інформувати платників про застосування норм податкового законодавства. Днями відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області Романа Жибака з представниками Кам’янської сільської територіальної громади.

У ході заходу учасники розглянули питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО відповідно до норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Фахівець органів ДПС акцентував увагу учасників на поновленні відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням норм Закону №3219.

Посадовець запропонував учасникам заходу приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети і він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

Також обговорили категорії громадян, у яких виникає право на податкову знижку. Податківець підкреслив, що цим правом можна скористатись до кінця поточного року, подавши річну декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2022 році.

Крім того, керівник Іршавської ДПІ звернув увагу, що надзвичайно актуальним і важливим сьогодні є питання офіційного оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником та підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам.

Роман Жибак нагадав присутнім і про зміни у заповненні поля «Призначення платежу» в платіжних інструкціях, які набули чинності з 1 липня 2023 року, про переваги використання сервісу «Електронний кабінет платника». 

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області