Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Великоберезнянській ДПІ надають консультації ФОП та керівникам ЮО щодо застосування РРО та ПРРО

опубліковано 22 листопада 2023 о 16:46

Фахівці Великоберезнянської ДПІ щоденно надають консультації ФОП та керівникам юридичних осіб щодо застосування РРО та ПРРО та про зміни, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

З 1 жовтня 2023 року усі фізичні особи-підприємці, що є платниками єдиного податку другої-четвертої груп, мають використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).

РРО/ПРРО необхідно встановити ФОП, які приймають готівку,проводять роботу з постачання товарів, продажу товарів, послуг. Використання РРО/ПРРО є обов’язковим для ФОП 2, 3 та 4 груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та ФОП на загальній системі оподаткування.

Тобто, якщо ФОП використовує безготівкове або готівкове приймання платежів з використанням банківських карток і систем безконтактної оплати – необхідна реєстрація таких операцій за допомогою РРО або ПРРО.

На кожну таку операцію відтепер за допомогою касового апарату чи спеціальних програм має видаватися чек. Так само і у разі прийняття до оплати готівки.

Після придбання, оренди чи встановлення РРО/ПРРО, їх потрібно зареєструвати у ДПС, подавши документи у паперовому чи електронному вигляді.

Крім цього, тепер (на час дії воєнного стану) можна використовувати ПРРО офлайн – без підключення до інтернету понад встановлені законом обмеження, тобто понад 168 годин на місяць.

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області