Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів та переваги користування електронними сервісами ДПС інформують у Міжгірській ДПІ

опубліковано 02 лютого 2024 о 15:17

Днями працівники Міжгірської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області роз’яснювали громадянам нюанси декларування доходів, отриманих протягом 2023 року та переваги користування електронними сервісами ДПС. 

Зокрема, під час робочих зустрічей працівники податкових органів поінформували відвідувачів інспекції хто має подати декларацію про майновий стан та доходи у обов’язковому порядку, хто може скористатися правом на отримання податкової знижки та які доходи не декларуються тощо. 

Окрім того, громадян – платників податків поінформували, що з 1 січня 2024 року діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873, а також звернули увагу на переваги подання її в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника» чи за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». 

За допомогою цих сервісів від ДПС можна в режимі реального часу провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо. За допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

За матеріалами Міжгірської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області