Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості Деклараційної кампанії – 2024 інформують громадян податківці Рахівської ДПІ

опубліковано 28 лютого 2024 о 13:54

Днями працівники Рахівської ДПІ провели зустріч з платниками податків під час якої інформували фізичних осіб щодо кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня 2024 року.

Під час проведення зустрічі податківці розяснили нюанси подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік.

У річній податковій декларації фізична особа – підприємець зобов’язана відобразити разом з доходами від підприємницької діяльності також інші доходи з джерелом їх походження з України та іноземні доходи, якщо такі є. Зазначена норма встановлена у п. 177.11 ст. 177 Кодексу.

Контролюючі особи контрольованих іноземних компаній (КІК) у 2024 році подають разом зі звітом про контрольовані іноземні компанії податкову декларацію з додатком КІК, який заповнюється окремо по кожній контрольованій іноземній компанії. Слід зазначити, що, відповідно до п. 54 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу контролюючі особи мають право подати звіт про контрольовані іноземні компанії за 2022 рік до контролюючого органу одночасно з поданням річної податкової декларації за 2023 рік із включенням зазначеного у такому звіті скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії, що підлягає оподаткуванню в Україні, до показників відповідних декларацій за 2023 рік. При цьому штрафні санкції та/або пеня не застосовуються.

Для зручності та спрощення процедури декларування доходів, платникам податків рекомендується скористатися сервісом «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua) та у розділі «ЕК для громадян» заповнити «Декларацію про майновий стан і доходи». Електронний номер форми декларації про майновий стан і доходи – F0100214.

Також було ознайомлено з податковим сервісом «INFOТAX» за допомогою якого можна спілкуватися з податковою службою дистанційно.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області