Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів та електронні сервіси від ДПС говорили під час робочої зустрічі з громадянами податківці Рахівської ДПІ

опубліковано 01 березня 2024 о 14:36

Днями начальник Рахівської державної податкової інспекції Андрій Арділан провів виїзну інформаційно-роз’яснювальну зустріч. Цього разу зі старостою Анжелою Глушко та працівниками Лужанського старостинського округу №4 Великобичківської територіальної громади. Під час робочої зустрічі податківець розповів про кампанію декларування доходів громадян за 2023 рік, підняв питання погашення податкового боргу, застосування РРО/ПРРО, використання електронних сервісів ДПС «Електронний кабінет платника» та «Моя податкова». 

Зокрема, акцентував на категорії громадян, у яких виникає обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи та право на податкову знижку.

Згідно з нормами Податкового кодексу України, громадяни зобов’язані задекларувати доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2023 року податок не утримувався, а також мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками податкового звітного року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у закарпатській області