Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іршавська ДПІ: відбулася робоча зустріч начальника податкової інспекції з керівником Зарічанської територіальної громади

опубліковано 01 травня 2024 о 14:49

Фахівці Іршавської ДПІ постійно роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують платників щодо використання електронних сервісів ДПС.

У формі діалогу відбулася робоча зустріч начальника Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області Романа Жибака за участі керівника Зарічанської територіальної громади Марини Васько. Основною темою зустрічі стало обговорення важливих питань пошуку та реалізації резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, а саме наповнення казни територіальної громади за рахунок сплати земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

Крім того, з представниками ОТГ обговорили питання щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян. Зокрема, обговорено законодавчі норми щодо переліку активів, які слід декларувати, ставки та строки сплати збору.

Також начальник ДПІ звернув увагу на використання електронних сервісів, у тому числі «Електронного кабінету платника», особливо в умовах воєнного стану.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

На зустрічі було також йшлося про пошуки нових резервів наповнення бюджету, необхідність своєчасної сплати майнових податків мешканцями громади, методи скорочення податкового боргу, використання єдиного рахунку для сплати податків та ЄСВ, щодо необхідності застосування РРО/ПРРО, розширення кола платників, що сплачують ПДФО.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області