Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великоберезнянська ДПІ: як платникам провести звірку розрахунків з бюджетом та цільовими фондами

опубліковано 02 травня 2024 о 14:29

Фахівці Великоберезнянської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області інформують платників про те, як їм провести звірку розрахунків з бюджетом та цільовими фондами.

Податківці зауважують, що можна особисто звернутися до органів податкової служби та провести таку звірку.

Також можна провести звірку і в електронному кабінеті у розділі «Стан розрахунків з бюджетом», де є можливість самостійно звірити нарахування та сплату, наявність боргу. Тут можна провести звірку онлайн через інспектора та отримати документ про стан розрахунків з податковою щодо сплати податків та зборів з електронним підписом посадової особи та печаткою податкової. Для цього потрібно перейти в розділ «листування с ДПС», зі списку «Тематика» вибрати податок або збір, за яким необхідно провести звірку. У рядку «короткий зміст листа» потрібно написати коментар, за який період необхідно провести звірку. Якщо треба, можна прикріпити від сканований документ. Натиснути «Зберегти», а потім підписати лист ключем ЕЦП.

Можна також подати письмову заяву в податкову, в якій платник перебуває на обліку. У ній необхідно вказати: період, за який необхідно провести звірку, суми, які були нараховані та сплачені за період, що цікавить платника. Для звірки необхідно мати при собі квитанції про сплату або виписку з банку, в якій зазначені суми сплати податків чи зборів, так як інспектор може запросити підтвердження оплати. Заяви розглядаються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення невідкладно, але не пізніше 15 днів від дня їх отримання.

Працівниками інспекції постійно проводиться роз’яснювальна робота з громадянами та надається адреса сайту ГУ ДПС у Закарпатській області для користування (https://zak.tak.gov.ua).

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області