Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Виноградівської ДПІ розповідають підприємцям про реєстрацію класичних реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО

опубліковано 03 травня 2024 о 11:29

У Центрі обслуговування платників Виноградівської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області суб’єкти господарювання можуть отримати від податківців практичну допомогу щодо реєстрації класичних реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Так, під час чергової зустрічі з платниками у податковій інспекції надано інформаційну та практичну допомогу щодо впровадження та застосування РРО/ПРРО.

Податківці нагадують, що ФОП – платники єдиного податку 2, 3 та 4 груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій. Крім того, ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів.

Фахівці органів ДПС, серед іншого, повідомили, що безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання ПРРО, інструкції щодо встановлення, налаштування ПРРО та заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, актуальні запитання та відповіді на них розміщено на головній сторінці вебпорталу ДПС України.

Також увагу суб’єктів господарювання звертають на те, що на вебпорталі ДПС України функціонує банер «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), де можна ознайомитися із нормативно-правовими актами, презентаційними матеріалами, відеоуроками та завантажити безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО.

Наприкінці зустрічі учасники заходу отримали роз’яснення на питання, які їх цікавили, та практичну допомогу у встановленні безкоштовного ПРРО від податкової служби.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області