Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рахівські податківці провели робочу зустріч з головою Ясінянської селищної ради

опубліковано 16 травня 2024 о 10:32

Днями  заступник начальника Рахівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області Микола Томенюк та завідувач Рахівського сектору по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Закарпатській області Наталія Мамчин провели робочу зустріч з головою Ясінянської селищної ради Андрієм Делятинчуком.

Ключовою темою зустрічі стало обговорення питання важливості своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків та вжиття заходів, щодо погашення боргів громадянами, які проживають на території Ясінянської селищної територіальної громади (в основному з майнових податків: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельний податок, єдиний податок,  в т. ч. з  незначними сумами податкового боргу до 3 060 гривень). Сплачують податок на нерухоме майно власники об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, а базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Земельний податок сплачують власники земельних ділянок, земельних часток(паїв) та землекористувачі.

З метою забезпечення зменшення заборгованості до бюджетів Наталія Мамчин проінформувала про платників територіальної громади  з незначними сумами боргу.

Микола Томенюк звернув увагу, що платники мають можливість самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань  через сервіс «Електронний кабінет платника податків» та мобільний застосунок «Моя податкова».

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю, так як своєчасна сплата земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку – це фінансова підтримка громади.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області