Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Воловецької ДПІ розповідають суб’єктам господарювання про можливості безкоштовних електронних сервісів від ДПС

опубліковано 30 травня 2024 о 16:34

Фахівці Воловецької ДПІ розповідають суб’єктам господарювання про можливості безкоштовного сервісу від ДПС «Електронний кабінет платника» та безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова». Робота у сервісах здійснюється з використанням кваліфікованого електроного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Cервіси мобільного застосунку надають можливості:

- отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР;

- направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів;

- подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка);

- перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом;

- можливість сплатити податки з використанням платіжних систем;

- отримання інформації про обов’язок сплатити суму грошового зобовязання (ППР) та їх сплати;

- отримання інформації про результати обробки документів;

- доступу до Реєстру платників ПДВ, Реєстру платників єдиного податку та інших реєстрів;

- пошуку фіскального чека та марки акцизного податку без проходження електронної ідентифікації;;

- подання Облікової картки фізичної особи –платника податків (1 ДР) та Заяви на внесення змін до ДРФО (5ДР);

- подання заяви до Реєстру волонтерів;

- отримання повідомлень від контролюючого органу.

Програму «Моя податкова» можна завантажити на телефонні ґаджети, як на платформі Android, так й iOS.

Фахівці органів ДПС звертають увагу, що частина сервісів додатку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

Податківці не тільки інформують платників про можливості нових електронних сервісів, а й, за потреби, допомагають встановлювати та навчають користуватися ними.

Також працівники Воловецької ДПІ, роз’яснюють громадянам порядок отримання податкової знижки. Крім того наголошують, що змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України, крім витрат, зазначених у підпункті 166.3.10 пункту 166.3 статті 166 розділу IV Кодексу (додаток Ф3 до декларації). Звертають увагу присутніх, що подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області