Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Іршавської ДПІ провели робочу зустріч з представниками Іршавської територіальної громади

опубліковано 03 червня 2024 о 11:23

Фахівці Іршавської ДПІ роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують платників щодо використання електронних сервісів ДПС.

Днями начальник Іршавської ДПІ Роман Жибак провів робочу зустріч з представниками Іршавської територіальної громади, на якій обговорили питання виконання бюджету громади на І квартал 2024 рік та напрацювали основні шляхи співпраці з метою забезпечення надходжень до місцевих бюджетів у подальшому, заходи щодо скорочення податкового боргу та проведення інвентаризації об'єктів нерухомого майна та земельних ділянок.

Також Роман Жибак зробив акцент на можливості збільшення надходжень з ПДФО за рахунок недопущення виплати заробітної плати нижче мінімально встановленого рівня, виплати заробітної плати суб’єктами господарювання-юридичними особами, які перебувають на обліку, та не мають найманих працівників.

Крім того, посадовець нагадав про обов’язок платників єдиного податку застосовувати РРО чи ПРРО, відповідальність за не видачу фіскальних чеків, чи відмови у розрахунку через платіжний термінал.

Керівник податкової інспекції розповів учасникам зустрічі про можливості використання громадянами та бізнесом електронних сервісів ДПС, зокрема «Електронного кабінету платника» та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватися з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність та сплатити податки до бюджету.

Наприкінці зустрічі Роман Жибак запевнив присутніх, що податкова служба завжди готова надавати усю необхідну інформаційну та консультаційну допомогу громаді щодо роз’яснення податкового законодавства та сплати податків.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області