Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Іршавської ДПІ роз’яснюють платникам порядок нарахування майнових податків та інформують про терміни їх сплати

опубліковано 18 червня 2024 о 14:46

У Іршавській ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області інформують платників податків про податкові новації, роз’яснюють норми податкового законодавства, надають практичну допомогу та адміністративні послуги.

В Центрі обслуговування платників Іршавської ДПІ податківці на систематичній основі проводять робочі зустрічі з громадянами, під час яких роз’яснюють особливості оподаткування та консультують щодо питань, які виникають у платників при використанні податкових сервісів.

Зокрема, податківці інформують громадян про необхідність вчасного повідомлення про зміну своїх облікових даних за формою 5-ДР, а суб’єктів господарювання – про зміну видів діяльності та інформування про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП, про порядок реєстрації ПРРО тощо.

Також надають роз’яснення щодо порядку нарахування та термінів сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та, у разі необхідності, проводиться звірка з цих податків. Крім цього, наголошують на важливості вчасної сплати майнових податків.

Фахівці органів ДПС також надають консультації з питань подання декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки та практичну допомогу при користуванні електронними сервісами ДПС.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області