Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Свалявській ДПІ говорили про легалізацію найманих працівників та детінізацію доходів громадян

опубліковано 26 червня 2024 о 15:59

Днями начальник Свалявської ДПІ Ганна Лендєл провела робочу зустріч з головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Закарпатській області Олегом Соломком щодо питань легалізації найманих працівників та детінізації доходів громадян.

Під час діалогу присутні звернули увагу на проблемі використання суб’єктами господарювання робочої сили без оформлення трудових відносин, що негативно впливає як на надходження до бюджету так і на соціальний захист працівників.

Ганна Лендєл розповіла про основні аспекти реєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Відомості, що містяться в ЄДР, є відкритими і загальнодоступними. Також зазначила, що на офіційному вебпорталі ДПС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», за допомогою якого можна перевірити надійність ділового партнера, зокрема, щодо сумлінності у сплаті податків. Для цього достатньо ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку з зазначенням запитуваної інформації.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області