Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Міжгірській ДПІ нагадують громадянам про право на податкову знижку

опубліковано 27 червня 2024 о 15:06

У приміщенні Центру обслуговування платників Міжгірської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Закарпатській області, проведено тренінг з платниками податків щодо реалізації конституційного права громадян на отримання податкової знижки.

Податківці зазначили, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб`єктами господарювання, – це документально підтверджена сума витрат платника податків – резидента на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати. Щоб отримати податкову знижку, потрібно подати річну декларацію про майновий стан і доходи.

Працівники податкової інспекції розповіли про основні види податкової знижки, про порядок розрахунку, а також відповіли на запитання про підстави для нарахування та перелік витрат. 

Також разом з декларацією необхідно подати наступний пакет документів:

- копії паспорту та ідентифікаційного коду;

- довідку про заробітну плату; копії квитанцій, чеків або платіжних доручень, що підтверджують оплату;

- копії договорів;

- заяву із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування відшкодувань.

Особливу увагу присутніх було зосереджено на тому, що право податкової знижки не переноситься на наступний рік, тобто для того, щоб отримати знижку за звітний 2023 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2024 року включно.

За матеріалами Міжгірської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області