Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Свалявській ДПІ розповідають платникам про особливості нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 16 липня 2024 о 11:17

Фахівці Свалявської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області розповідають платникам про особливості нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зокрема про встановлені ставки податку в залежності від місця розташування та типів нерухомості, як сплачується податок на нерухоме майно фізичними особами, які володіють квартирою, або квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв. м і будинку площею більше 120 кв. м.

За наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Податківці звернули увагу присутнім, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів і даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за своєю податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області