Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання РРО у населених пунктах з чисельністю населення від 5 тисяч осіб інформують підприємців у Рахівській ДПІ

опубліковано 10 жовтня 2024 о 15:30

Під час зустрічі з платниками працівники Рахівської ДПІ наголошують на важливості дотримання вимог щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та платіжних терміналів підприємцями, які є обов’язковими для підприємців, які працюють у населених пунктах з чисельністю населення від 5 тисяч осіб. Реєстрація всіх розрахункових операцій забезпечує прозорість бізнесу та контроль за фінансовими потоками, а недотримання вимог законодавства може призвести до значних штрафних санкцій.

Також фахівці ДПС нагадують про можливість використання замість традиційних касових апаратів програмних РРО. ПРРО – безкоштовний програмний продукт, який можна використовувати на смартфонах, планшетах чи комп’ютерах після реєстрації в ДПС через «Електронний кабінет платника».

Програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) – цифровий аналог касових апаратів. Для того, щоб використовувати ПРРО: суб’єкт господарювання повинен бути на обліку в податковій інспекції, господарська одиниця повинна бути на обліку.

Зареєструвати ПРРО необхідно через електронний кабінет платника податків подати заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-ПРРО ( J/F1316604). В ній потрібно зазначити локальний номер ПРРО.

Цього ж або наступного дня платник отримає рішення про реєстрацію ПРРО з присвоєнням фіскального номера.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області