Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зразок заяви для отримання ліцензії для зберігання пального

, опубліковано 21 січня 2020 о 14:20

Головне управління ДПС у Закарпатській області повідомляє, що Законом України від 18 грудня 2019 року № 391-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення адміністрування акцизного податку» внесено зміни, які набрали чинності з 29.12.2019 року.

Так, зокрема, до Закону України від 19.12.1995 № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон № 481), внесено зміни, що суб’єкти господарювання, які здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів, передбачених ст. 15 Закону № 481 не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи промислової переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

Крім цього, згідно зі ст. 15 Закону № 481 плата за ліцензії зараховується до місцевих бюджетів.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну, оптову торгівлю пальним або зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів, ліцензію на роздрібну або оптову торгівлю пальним або ліцензію на зберігання пального не отримують.

З метою надання практичної допомоги суб’єктам господарювання, які здійснюють зберігання пального, надаємо зразок заяви для отримання ліцензії, який має виключно рекомендаційний характер. Завантажити зразок, можна клікнувши ТУТ.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області