Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року податківці Закарпаття надали платникам понад 40 тис. адмінпослуг

, опубліковано 22 травня 2020 о 14:35

Протягом січня-квітня 2020 року ГУ ДПС у Закарпатській області надано 40,9 тис. адміністративних послуг, у т.ч. у ЦОП – 33,1 тис. та 3,7 тис. в електронній формі.

У роботі 10 Центрів обслуговування платників у Закарпатській області задіяно 72 працівники. Найбільш популярні послуги залишаються видача картки платника податків та надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, реєстрація платників єдиного податку. Так, протягом січня-квітня 2020 року видано 17,6 тис. реєстраційних номерів, у т.ч. 15,3 тис. у ЦОП та 3,3 тис. платників зареєструвалися платниками єдиного податку у т.ч. 2,9 тис. у ЦОП.

Радимо взяти до уваги, що послаблення деяких карантинних обмежень поки що не вплинуло на зміну роботи Центрів обслуговування платників, що діють при Державних податкових інспекціях Головного управління ДПС в Закарпатській області. Як і раніше, вони працюють згідно встановленого тимчасового режиму роботи.

В зв’язку з цим в Головному управлінні ДПС в області наполегливо рекомендують платникам і надалі утриматися від відвідування центрів обслуговування платників без нагальної потреби. Особливо якщо проблему, з якою ви збираєтеся звернутися до ЦОП, можливо вирішити дистанційно (онлайн або поштою).

Нагадаємо, що прийом відвідувачів у ЦОП відбувається за попереднім записом виключно для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності, зокрема для видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків чи внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. При цьому візит до ЦОП здійснюється в обмеженій кількості, за наявності захисної маски та рукавичок.

Детальніше, які умови для відвідування ЦОП, читайте ТУТ.

Також корисна інформація для платників буде про онлайн-спілкування з податковими органами Закарпаття під час карантину.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області