Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для кампанії декларування доходів громадян карантин – не завада

, опубліковано 25 травня 2020 о 16:07

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що триває деклараційна кампанія 2020 року. Варто звернути увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік обов’язково подається, якщо громадянин отримував:

- доходи не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи);

- доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, які не є суб’єктами господарювання;

- успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення;

- доходи від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема: - дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2019 році – 1043,25 гривень);

- інвестиційні доходи;

- доходи з іноземних джерел;

- доходи у вигляді нецільової благодійної допомоги, якщо її загальна сума перевищує у 2019 році – 2690 гривень;

- доходи від продажу власної продукції тваринництва, якщо сума сукупно за рік перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року (у 2019 році – 208 650 гривень);

- доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції у разі якщо розмір земельних ділянок перевищує 2 га;

- в інших, передбачених Податковим кодексом України, випадках.

У зв’язку з оголошенням в Україні карантину та у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України термін подання річної декларації про майновий стан і доходи продовжено до 1 липня 2020 року.

Суму податкового зобов’язання, яку платниками визначено в декларації до сплати, необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року.

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

ДПС в області просить використовувати електронні сервіси спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності» та інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області