Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпаття: з початку року надійшло 77 млн грн акцизного податку від продажу алкоголю та тютюну

, опубліковано 23 липня 2020 о 16:05

За перше півріччя 2020 року до місцевих скарбниць Закарпаття платниками податків сплачено понад 77,7 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації  підакцизних товарів. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Закарпатській області.

Також за вказаний період суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої області, придбали 4023 ліцензій, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2381;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 1642;

- на право роздрібної торгівлі пальним 51 ліцензію та 326 ліцензій на право зберігання пального.

Варто зазначити, що за січень-червень 2020 року до місцевого бюджету від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами мобілізовано понад 9 млн гривень. Від ліцензування пального – 831,4 тис. гривень.

Нагадаємо, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці міста, або об'єднаної територіальної громади. При цьому, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і відповідно не наповнюється бюджет. Тому, рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області