Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних авто на Закарпатті сплатили понад 1,2 млн гривень до бюджету

, опубліковано 27 липня 2020 о 16:19

Протягом січня-червня 2020 року до місцевих бюджетів Закарпаття надійшло понад 1,2 млн грн від платників транспортного податку.

Більшість з вказаної суми транспортного податку спрямували суб’єкти підприємницької діяльності – юридичні особи. Вони сплатили понад 838 тис. грн транспортного платежу. Фізособи за перше півріччя перерахували до бюджету 433 тис. грн транспортного податку.

Варто зазначити що статтею 267 Податкового кодексу України визначено, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Платниками цього податку є власники таких автомобілів.

Тобто, у 2020 році підлягають оподаткуванню транспортним податком легкові автомобілі з 2015 року випуску, середньоринкова вартість яких становить понад 1 771 125 гривень.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2020 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ставку податку встановлено з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області