Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Незважаючи на адміністративно-територіальну реформу, закарпатці отримуватимуть послуги в 14 ЦОПах

, опубліковано 29 липня 2020 о 16:18

Верховна Рада України ухвалила постанову №3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Документом передбачено реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою України. Постанова передбачає замість наявних в Закарпатській області 13 районів створення 6 укрупнених: Берегівський, Мукачівський, Рахівський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони.

Що стосується послуг, які надає податкова служба, то громадяни та суб’єкти господарювання у зв’язку з укрупненням районів не відчують жодних незручностей. В області функціонуватиме 14 Центрів обслуговування платників, які зможуть надати платникам податків весь спектр сервісних послуг.

Державна податкова служба України імплементує норми законодавства, які передбачають функціонування ДПС в рамках єдиної юридичної особи, цей процес відбувається паралельно з черговим етапом децентралізації.

Варто зазначити, що контролюючі органи в процесі реформування утворюються незалежно від адміністративно-територіального поділу, таким чином якість обслуговування платників податків та здійснення, зокрема фіскальних функцій, забезпечується на належному рівні.

Державні податкові інспекції здійснюватимуть сервісне обслуговування платників податків, це ті функції, які зараз виконують ЦОПи. Територія їх обслуговування залишиться сталою. Ці установи надаватимуть можливість виконувати громадянам свій конституційний обов’язок – сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом, щорічно, за місцем проживання, подавати до податкових інспекцій декларації про свій майновий стан та доходи.

У податковій службі нагадують, що ДПС надає ряд послуг в електронному вигляді, працює над вдосконаленням і спрощенням електронних сервісів для громадян та інтеграцією з додатком державних онлайн-послуг «Дія».

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області