Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року у місцевих бюджетах Закарпаття – понад 2,7 млрд грн податків

, опубліковано 07 серпня 2020 о 08:53

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що за січень-липень цього року до місцевих бюджетів краю надійшло більше 2,7 млрд грн, що на понад 55 млн грн більше, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Серед основних джерел, які наповнюють місцеві бюджети Закарпаття залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб протягом січня-липня поточного року склали понад 1,8 млрд грн, що на 44,8 млн грн більше відповідного періоду 2019 року.

Наступним за рівнем надходжень став єдиний податок. «Спрощенці» сплатили до бюджету 385 млн грн, що більше за січень-липень 2019-го на 17 млн грн.

За вказаний термін місцеві бюджети отримали 232,7 млн грн земельного податку та орендної плати за землю. Також суттєво наповнює місцеві бюджети акцизний збір з роздрібного продажу підакцизних товарів. Цьогоріч надходження вже склали 93,8 млн грн.

Фахівці головного податкового органу області переконані, що тільки активність громад Закарпаття та бізнесу, створення легального ринку зайнятості, законна виплата заробітної плати, а також сплата прозоро і в повному об’ємі податкових зобов’язань підприємцями, забезпечать додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку регіону.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області