Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпаття: платники спрямували на соціальні виплати майже 3 млрд грн ЄСВ

, опубліковано 02 вересня 2020 о 15:58

За статистикою Головного управління ДПС у Закарпатській області, упродовж січня-серпня цього року платники податків краю сплатили 2 млрд 962,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з відповідним періодом 2019-го року, надходження цього платежу зросли на 29,2 млн гривень.

Лише протягом серпня платники регіону спрямували на соціальні потреби 330,1 млн грн єдиного внеску.

Податківці інформують, що чинним законодавством не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті єдиного внеску.

Відповідно до частини 12 ст. 9 Закону про ЄСВ єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями із сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу).

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

ДПС у Закарпатській області