Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Довідка №1ДФ: як отримати працівнику, який був одночасно і самозайнятою особою з 1998 року

, опубліковано 13 жовтня 2020 о 10:53

Якщо фізична особа є найманим працівником та одночасно є або була самозайнятою особою, то у відомостях з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, наданих контролюючим органом особисто такій фізичній особі на підставі заяви (форма № 10ДР), зазначається інформація, накопичена у Державному реєстрі з 01 січня 1998 року, відповідно до поданих податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ).

Також інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру можна отримати у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету з використанням електронного підпису фізичної особи, що сертифікований у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до особистого кабінету Електронного кабінету за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

За допомогою меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету та «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності» фізична особа – платник податків може сформувати «Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді» виключно для отримання інформації про себе.

Запит формується фізичними особами – платниками податків з використанням електронного підпису фізичної особи, сертифікованого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

 Що стосується отримання інформації про доходи фізичною особою від здійснення нею підприємницької діяльності або провадження незалежної професійної діяльності за період з 1998 року, то самозайнята особа може отримати за письмовим зверненням в контролюючому органі за місцем своєї податкової адреси довідку про доходи на підставі поданої податкової декларації за будь-який період здійснення підприємницької діяльності, зазначений у заяві. У разі припинення підприємницької діяльності, термін зберігання облікових справ у контролюючому органі становить 5 років.

ДПС у Закарпатській області