Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У бізнесовій спільноті Закарпаття – майже 5 тисяч новостворених суб’єктів господарювання

, опубліковано 16 жовтня 2020 о 09:45

Протягом 9 місяців 2020 року в податковій краю зареєстровано 4921 новий платник податків, з них 750 юридичних осіб та 4171 фізична особа – підприємець.

Як свідчить аналітика, кількість новостворених суб’єктів господарювання протягом січня-вересня 2020 року на 464 перевищує кількість тих, хто з різних причин вирішив припинити господарську діяльність. Так, з початку року господарську діяльність припинили 4457 платників, з них 259 – юридичні особи та 4198 – фізичні. Про це повідомляє Ілля Матьола – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Слід зазначити, що наразі на обліку в обласній податковій перебувають 72 267 платників податків, з них 25 005 – юридичні особи та 47 262 фізичні особи – підприємці.

В податковій службі рекомендують в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів максимально використовувати дистанційний формат спілкування та електронні сервіси. Зокрема, за допомогою порталу «Дія» (https://diia.gov.ua/) у розділі «Підприємництво» можна створити, внести зміни чи припинити власну справу. Наприклад, реєстрація фізичною особою-підприємцем, а саме подання заяви, у вас займе до 10 хв. Загалом реєстрація триває 2 робочі дні. Одна доба знадобиться, щоб зареєструвати заяву в ЄДР, і ще одна – для реєстрації вас платником податків. Крім того, за допомогою цього порталу можна зареєструвати Товариство з обмеженою відповідальністю на підставі модельного статуту, а також вибрати спрощену систему оподаткування та подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість. Все це доступно онлайн, з покроковими діями.

Варто зазначити, що один з головних інструментів, який відкриває більшість цифрових можливостей – електронний підпис. Отримати безкоштовно цифровий підпис від податкової можна за адресами: м. Ужгород, вул. Духновича, 2. Довідки за телефоном: (0312) 61–46–41. Крім того, ви можете скористатись електронним сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом. Детальна інформація за посиланням https://acskidd.gov.ua/manage-certificates.

ДПС у Закарпатській області