Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримання витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетом та фондами соціального та пенсійного страхування

, опубліковано 20 жовтня 2020 о 13:27

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом. Зокрема, у суб’єктів господарювання та громадян є можливість переглянути в режимі реального часу інформацію, яка збирається, використовується та формується контролюючими органами у зв’язку з обліком платників та адмініструванням податків, зборів, платежів, єдиного внеску, здійсненням податкового контролю, у тому числі дані оперативного обліку платників.

Крім того, за допомогою Електронного кабінету, платники можуть провести звірку розрахунків з державним та місцевим бюджетами, а також одержати документ, що підтверджує стан розрахунків. Ця довідка формується автоматизовано.

Варто зазначити, що доступ в електронному кабінеті до показників інтегрованих карток дозволяє платнику безперешкодно, у дистанційному режимі, володіти інформацією щодо повноти, своєчасності розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення, а також проводити звірення відповідності даних бухгалтерського обліку платника та даних органу ДПС.

Фізичні особи мають також змогу сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок, скориставшись однією з платіжних систем. Для цього в Електронному кабінеті реалізована можливість автоматичного заповнення платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей про рахунки для зарахування платежів до бюджету.

Разом з тим, платник має можливість надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення за даними органів ДПС через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини електронного кабінету.

Відповідь на запит платнику надається через електронний кабінет не пізніше 15 робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення з формою «F/J1400203». Витяг формується за період вибраний платником при створені Запиту з урахуванням строків давності, станом на дату відправлення Запиту до органів ДПС.

У зв’язку з впровадженням електронних сервісів для платників не передбачено отримання платником акта звірення стану розрахунків за податками, зборами, платежами та єдиним внеском за відповідних період в паперовому вигляді.

Водночас згідно зі статтею 1 Закону України « Про звернення громадян» громадяни мають право звернутися до органів державної влади, зокрема із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав та  законних інтересів.

При цьому такі звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше 1 місяця від дати їх надходження, а ті які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше 15 днів від дня їх отримання.

ДПС Закарпатській області