Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Закарпатті від продажу акцизних товарів сплачено майже 128 млн грн, а від виробництва – понад 3 млн грн

, опубліковано 21 жовтня 2020 о 09:22

Протягом січня-вересня 2020 року до Державного бюджету надійшло понад 3 млн грн акцизного податку з вироблених в Закарпатті товарів. Зокрема, від виробництва пива сплачено майже 1,8 млн грн, від реалізації винопродукції – понад 673 тис. грн, від придбання суб’єктами господарювання марок акцизного для винопродукції – 646 тис. грн. Водночас, до місцевого бюджету протягом дев’яти місяців поточного року надійшло майже 128 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів. Про це повідомляє Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Варто зазначити, що на обліку податкового відомства області перебуває 22 суб’єкти господарювання – виробники підакцизних товарів. Серед них найбільше виробників змішаного типу та виробників пива. Також в області зареєстровано 17 суб’єктів господарювання – оптових та 3602 роздрібних продавців алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Діючими є 4610 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та пивом та 3217 на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

За словами очільника податного відомства, протягом січня-вересня 2020 року до місцевого бюджету від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами перераховано майже 13,8 млн грн.

Загалом, за 9 місяців 2020 року Головним управлінням ДПС у Закарпатській області видано 6061 ліцензію, з них 3629 ліцензій – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 2432 ліцензії – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Також протягом січня-вересня 2020 року анульовано 825 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Більшість ліцензій анульовано за заявами суб’єктів господарювання, у зв’язку із несплатою чергового платежу протягом 30 днів від моменту призупинення дії ліцензії та через рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання.

ДПС у Закарпатській області