Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За десять місяців податки збагатили місцеві бюджети Закарпаття на майже 4 млрд гривень

, опубліковано 18 листопада 2020 о 16:14

Доходи місцевих бюджетів Закарпатської області за січень-жовтень 2020 року склали понад 3,9 млрд грн податкових платежів. Ця сума майже на 100 млн грн більша за відповідний період минулого року. Зокрема, лише у жовтні цьогоріч доходи місцевих бюджетів Закарпаття склали понад 410 млн грн.

Як зазначають в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області, левову частку надходжень протягом десяти місяців складає податок на доходи фізичних осіб, від сплати якого місцеві скарбниці отримали з початку року понад 2,7 млрд грн. Також суб’єкти малого підприємництва сплатили більше 538 млн грн єдиного податку; майже 356 млн грн податку на землю; понад 140 млн грн акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів тощо.

– Фахівці податкових органів відзначають високу податкову культуру платників області, і вдячні їм за стійкість, адже попри виклики, які диктує  коронавірусний карантин, вони вчасно сплачують податкові зобов’язання до бюджетів. У свою чергу податківці працюють над тим, щоб суб’єкти господарювання легко та без будь-яких обтяжуючих обставин співпрацювали з контролюючим органом в правовому полі, – наголошує заступник начальника головного податкового органу Закарпаття Ігор Орос.

Наразі одним із пріоритетних завдань відомства залишається якомога ефективне та стабільне спрямування коштів в бюджет.

ДПС у Закарпатській області