Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатці у 2020-му сплатили понад 8,08 млрд грн податків

, опубліковано 12 січня 2021 о 15:19

Протягом 2020 року платники податків Закарпаття до бюджетів усіх рівнів сплатили 8 млрд 85 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Статистика свідчить, що зазначена сума перевищує показник 2019 року майже на 377 млн грн. Про це зазначає начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

Для Закарпаття важливими є грошові надходження, з вказаної суми, які отримали місцеві скарбниці, а це 5 млрд 59 млн грн у 2020 році, які органи місцевого самоврядування використовують задля вирішення потреб громад. Кошти, спрямовані до державного бюджету – 3 млрд 76 млн грн – використовуються на загальнодержавні потреби.

– Висока податкова культура, добровільна сплата податків громадянами, а також ефективна робота органів ДПС області, дали змогу досягнути значного рівня надходжень до бюджетів у непростий, 2020-ий рік. Це вдалося завдяки розумінню платниками необхідності наповнення бюджетів усіх рівнів, а також створення комфортних умов для виконання конституційного обов’язку кожним громадянином. У 2020-му фахівці ДПС краю активно працювали над популяризацією електронних сервісів від Податкової служби, і в 2021-му році продовжують інформувати про зручності та переваги дистанційного спілкування з контролюючими органами. Сподіваємось, що такі позитивні результати збережуться й у подальшому, – зазначає Ілля Матьола.

ДПС у Закарпатській області