Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Закарпатті списано майже 33 млн грн податкового боргу

, опубліковано 22 січня 2021 о 14:24

В Закарпатській області в автоматичному режимі проведено списання податкового боргу платників податків, який обліковувався станом на 1 листопада 2020 року та залишився несплаченим/непогашеним станом на дату списання. Про це повідомляє Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За його словами основною умовою для списання була наявність у платника податків податкового боргу, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищував 3060 гривень. Відтак за оперативними даними інформаційно-телекомунікаційної системи податкових органів, фактично списано такого податкового боргу по 1 362 юридичних особах та 182 962 фізичних особах платниках на загальну суму майже 33 млн гривень.

Списання зазначеного податкового боргу проведено на виконання Закону України від 4 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Інформацію про списання податкового боргу можна отримати в приватній частині Електронного кабінету.

ДПС у Закарпатській області