Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фотографи та відеооператори зобов’язані задекларувати неоподатковані доходи

, опубліковано 24 лютого 2021 о 10:05

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що фотографи та відеооператори, які отримують доходи від надання фото та відеопослуг та не зареєстровані підприємцями, мають задекларувати свої доходи.

Деклараційна кампанія доходів, отриманих у 2020 році триватиме до 01 травня 2021 року. Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік, а також сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір - 1,5 %.

Декларацію про майновий стан і доходи громадянам необхідно подавати до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси. Подати декларацію можна особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Звертаємо увагу, що обов’язок декларувати доходи не виникає у тих фотографів та відеооператорів, які зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності.

ДПС у Закарпатській області