Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Закарпатській області сплачено майже 2,2 млрд грн податків

, опубліковано 05 квітня 2021 о 15:33

Про це повідомив ЗМІ Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами очільника податкового відомства краю, протягом першого кварталу 2021 року в Закарпатській області громадяни та суб’єкти господарювання перерахували до зведеного бюджету 2 млрд 174 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. – Сума перерахованих коштів перевищує надходження січня-березня 2020 року майже на 228 млн грн або 11,7%, – зазначає Ілля Матьола.

Варто зазначити, що до місцевих скарбниць з початку року перераховано 1 млрд 316 млн грн, у порівняні з аналогічним періодом минулого року це на 9,5% більше. До державного бюджету спрямовано 858 млн грн, що на 15,3% більше ніж у січні-березні 2020 року.

– Як бачимо надходження до бюджетів усіх рівнів зберігають позитивну тенденцію росту, порівняно з відповідним періодом минулого року. Відтак дякуємо громадянам та суб’єктам господарювання за демонстрацію високої податкової культури та добровільну сплату податків. Адже левова частка надходжень – це саме результат добровільної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Ми й надалі будемо покращувати свою роботу, аби досягати приросту податкових надходжень, за рахунок ефективного адміністрування, створення комфортних умов для ведення бізнесу та популяризації й ще більшого застосування платниками податків електронних сервісів від Податкової служби, – підкреслює Ілля Матьола.

ДПС у Закарпатській області