Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Списання штрафних санкцій та пені: законодавче підґрунтя та алгоритм дій платників податків

, опубліковано 08 квітня 2021 о 15:33

У разі погашення у повному обсязі грошовими коштами платниками податків протягом шести місяців з 10 грудня 2020 року суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

Про це напередодні розповіла під час онлайн-семінару Ельвіра Собран – в.о. начальника управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Закарпатській області.   

За словами,  в.о. начальника управління по роботі з податковим боргом положення про списання штрафних санкцій та пені не застосовується щодо:

- великих платників податків, що відповідають критеріям, визначеним п.п. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 ПКУ;

- осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства;

- осіб, щодо яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу;

- банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» зі змінами та доповненнями;

- осіб, які мають податковий борг з митних платежів;

- осіб, які мають заборгованість зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.

Детальніше дивіться у відео за посиланням: https://fb.watch/4Kpe_Vw44n/.

ДПС у Закарпатській області