Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закарпатські податківці встановили факт формування штучного кредиту на 6,7 млн гривень

, опубліковано 20 квітня 2021 о 15:14

Працівники Головного управління ДПС у Закарпатській області виявили відображення у звітних документах суб’єкта господарювання нереальних операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей на 40,3 млн грн та формування штучного кредиту на 6,7 млн грн.

Зокрема, фахівці відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Закарпатській області провели аналітичне дослідження фінансово-господарської діяльності одного з ТОВ щодо наявності ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом та інших правопорушень під час здійснення фінансово-господарських операцій у 2020 році.

Встановлено, що службові особи ТОВ відобразили у звітних документах нереальні операції щодо придбання олії соняшникової нерафінованої від контрагента-постачальника на 40,3 млн грн, в результаті чого безпідставно сформували податковий кредит на 6,7 млн грн.

Наразі Закарпатською обласною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ст.212 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

ДПС у Закарпатській області