Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спрощенці Закарпаття сплатили майже 202 млн грн єдиного податку

, опубліковано 29 квітня 2021 о 09:20

Суб’єкти господарювання Закарпатської області, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, впродовж першого кварталу 2021 року спрямували до місцевих бюджетів 201 млн 949 тис. грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року надходження цьогоріч збільшились на 13,2 млн грн. Про це повідомив ЗМІ Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.  

За словами посадовця, у сумі перерахованого до місцевих скарбниць єдиного податку переважає сплата від фізичних осіб-підприємців. Так, за протягом січня-березня 2021 року вони сплатили майже 171,7 млн грн, що на 11,6 млн грн більше, ніж аналогічного періоду 2020 року. Решту коштів – майже 28 млн грн перерахували юридичні особи – спрощенці. Сплата фіксованого с/г податку склала 2,3 млн гривень.

Нагадуємо, що за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку.

Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу та витягу затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.

Форма запиту передбачає проставляння платником податків відмітки у полі «Спосіб отримання витягу», а саме, безпосередньо в контролюючому органі або в електронному вигляді.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої – третьої групи може в меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету створити, підписати та надіслати до відповідного органу ДПС запит за формою F1302101.

У разі надсилання запиту за формою F1302101 з відміткою «в електронному вигляді» у полі «Спосіб отримання витягу», платник єдиного податку отримує в електронній формі витяг за формою F1402101 у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

ДПС у Закарпатській області