Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Закарпатті сплачено майже 1,8 млрд гривень єдиного соціального внеску

, опубліковано 11 травня 2021 о 16:40

Протягом січня-квітня 2021 року в Закарпатській області сплачено 1 млрд 797 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це розповів ЗМІ Ілля Матьола – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області. За словами очільника податкового відомства, порівняно з аналогічним періодом минулого року, сплата ЄСВ суб’єктами господарювання збільшилась на 21,1% або 313,3 млн грн.

Варто зазначити, що сьогодні, 11 травня 2021 року, – граничний термін подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиного внеску) (з розбивкою по місяцях звітного кварталу) за формою 1 ДФ.

Нагадуємо, що починаючи з 01 квітня 2021 року платники податків щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, подають об’єднану звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.

Форма та Порядок заповнення об’єднаної звітності затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску і Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 грудня 2020 року № 773).

ДПС у Закарпатській області