Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для спілкування з Податковою громадяни можуть використовувати електронні сервіси

, опубліковано 26 травня 2021 о 14:54

Задля зручності, оперативності та економії часу при спілкуванні з Податковою службою громадяни можуть використовувати онлайн-сервіс ДПС – «Електронний кабінет». – Наразі цей електронний сервіс ДПС став надійним помічником в отриманні важливої інформації як суб’єктами господарювання, так і пересічними громадянами в період карантинних обмежень, – зазначає Степан Кіяк, заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Варто зазначити, що вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, для фізичних осіб в «Електронному кабінеті» об’єднано сервіси для громадян в окремий Е-кабінет, який надає можливість:

- доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно, відомості про які надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів);

- доступу до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- подання декларації про майновий стан і доходи;

- отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Суб’єкти господарювання та громадяни також мають можливість скористатися Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР) http://zir.sfs.gov.ua/.

– Завдяки спільній ефективній роботі Міністерства цифрової трансформації та Державної податкової служби сервіси податкової стають доступними громадянам та фізичним особам – підприємцям на двох платформах: в електронному кабінеті платника, а також на Порталі Дія. Сервісами користуватись просто та зручно – буквально у два кліки, – зазначає Степан Кіяк.

Наразі реалізовано проєкти, за допомогою яких на порталі та в застосунку «Дія» в розділі «Мої податки» стають доступними послуги:

- сплата податків,

- подання декларацій для ФОП, що перебувають  на спрощеній системі оподаткування,

- отримання довідки про доходи та сплачені податки,

- відображення податкових даних платника та стану його розрахунків з бюджетом.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua та спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» (https://t.me/infoTAXbot).

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС у Закарпатській області у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/tax.zakarpatia

ДПС у Закарпатській області